ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

ΤΟΥ ΑΠΘ

 

Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 τα τμήματα Γ΄3 και Γ΄4 και την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 τα τμήματα Γ΄1 και Γ΄2 επισκέφτηκαν το αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής. Το πρόγραμμα ήταν συμμετοχικό και διαδραστικό.

Οι μαθητές παρακολούθησαν και μετείχαν σε πειράματα που τους έδειξαν πώς γίνεται το γιαούρτι και πώς ελέγχεται η ποιότητά του. Στη συνέχεια παρακολούθησαν παρουσίαση για την αξία της μεσογειακής διατροφής και έπαιξαν διαδικτυακό παιχνίδι. Κατόπιν παρατήρησαν σε μικροσκόπια τους καλούς μικροοργανισμούς που μετατρέπουν το γάλα σε γιαούρτι. Τέλος στον πάγκο της κουζίνας μίλησαν για τη σωστή διατροφή και έπαιξαν ετοιμάζοντας το πρωινό τους με ομοιώματα προϊόντων.

Στο διάλειμμα επισκέφτηκαν τους στάβλους και χάρηκαν τις αγελάδες, τα πόνυ και τα κατσίκια(Δαμασκού) που εκτρέφονται από το τμήμα και γίνονται διασταυρώσεις και πειράματα.

Μερικά σχόλια των μαθητών:

«Μου άρεσαν τα ζώα, γιατί μπορούσες να τα αγγίξεις. Εγώ άγγιξα ένα πόνυ που είχε χρώμα απαλό, ανοιχτό καφέ και κίτρινη χαίτη. Επίσης κάναμε πειράματα και αναμίξεις με οξύ.»

«Μου έρεσε, γιατί σηκώθηκα πολλές φορές για να βοηθήσω στα πειράματα. Δεν μου άρεσε, επειδή μπερδεύτηκα με τα πειράματα στα γιαούρτια.»

«Μου άρεσε όταν κάναμε πειράματα, γιατί κάναμε το γιαούρτι ροζ, μπλε, μοβ κι άλλα χρώματα. Επίσης μου άρεσαν τα ζώα και το κτίριο.»

«Μου άρεσε που τα υγρά άλλαζαν χρώμα και εκεί που συμμαθήτριές μας ετοίμαζαν το πρωινό τους.»

«Μου άρεσε η κουζίνα, γιατί οι κυρίες είπαν να φτιάξουμε το πρωινό που φάγαμε και σήκωσε δυο παιδιά για να το φτιάξουν και αυτά το έφτιαξαν επίτηδες λάθος.»

Η ενημέρωση του ιστότοπου γίνεται από τον/την Πληροφορικό (ΠΕ86) του σχολείου (Δέσποινα Τσιλιβίτη για το 2023-24)