Βιωματική    Αναπαράσταση   Παραμυθιού  στην   τάξη   του  Β2

Την  Παρασκευή  15/12/17  η παραμυθού  Liberty( κ. Έρη  Μαυρομουστάκη), μητέρα της  τάξης του Β2  αφού πρώτα  κλήθηκε  να γράψει  ένα παραμύθι  για την τάξη μας , με πολύ χαρά  και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, έγραψε, παρουσίασε και αποθεώθηκε από τα παιδάκια του Β2  και τη δασκάλα   τους κ. Καραμανιώλα Νίτσα. Το παραμύθι είχε τίτλο “Τα  παιδιά του Panoramlik” και  διαπραγματεύονταν τις  διαπροσωπικές σχέσεις  μεταξύ των  μαθητών  μιας τάξης , που δεν ήταν  άλλη από τη δική μας. Έννοιες  και συναισθήματα όπως ….Αγάπη, Ζωή, Σεβασμός, Ευγένεια προς τον διπλανό τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο, αλλά και αρνητικά συναισθήματα για αυτόν που υπερέχει όπως οι Υπερήρωες τύπου Avengers  διακτινίστηκαν  μέσα στην τάξη μας  και μαζί  με την συνοδεία  μιας καταπληκτικής μουσικής όπως  το «maintheme» και « over   the   rainbow»   από  το cd  Wizardofoz  και την «symphonyNR.5»  του  Beethoven  φτάσαμε  στα όρια μιας  μεγάλης αποθέωσης, όπως είναι  η σωστή γνώση , η σωστή  εκτίμηση και  η  σωστή μάθηση  μιας συμπεριφοράς  που δεν είναι άλλη  από τη συμπεριφορά στο φίλο μας , στο συμμαθητή μας , στο γονιό μας, στο δάσκαλό μας…….. στο  διπλανό μας…..

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Έρη όπως επίσης και την κ .Ρία Κλαρίδη(μητέρα παιδιών της Πέμπτης τάξης του σχολείου μας) όπου  για δύο ολόκληρες ώρες έβγαζε φωτογραφίες από την  παρουσίαση του παραμυθιού. Τα παιδιά του Β2 συμμετείχαν ενεργά ,το ίδιο και η δασκάλα τους κ. Νίτσα  και η δασκάλα της θεατρικής Αγωγής κ. Πηνελόπη που παρακολούθησε την παρουσίαση με τα παιδιά του Β1.

Ευχόμαστε ολόψυχα αυτές τις Άγιες Μέρες  που έρχονται  να σκύψουμε όλοι πάνω από τις μικρές αυτές καρδούλες  των  παιδιών μας  και να εκμαιεύσουμε  τις αγωνίες τους , τις λαχτάρες τους, τις χαρές τους και τις λύπες τους……….

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ  ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018.

 

Η ενημέρωση του ιστότοπου γίνεται από τον/την Πληροφορικό (ΠΕ86) του σχολείου (Δέσποινα Τσιλιβίτη για το 2023-24)