Τα προβλήματα της πόλης

           poli       

            Η σύγχρονη πόλη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εξαιτίας της αλόγιστης συμπεριφοράς των ανθρώπων. Προβλήματα, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, οι Χωματερές, ηχορύπανση η Ανεργία ,οι Πυρκαγιές, η  Αποξένωση.

            Εμείς θα μιλήσουμε πρώτα για την πείνα και την ανεργία όπου αυτή την εποχή χτυπάει στο κόκκινο!!! Οι άνθρωποι  πλέον δεν έχουν δουλειά  και αναγκάζονται να ζητιανεύουν και να κλέβουν. Όλα αυτά προκαλούνται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και την μετανάστευση. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, οπότε κάνουν μόνο  διαμαρτυρίες.  Έτσι οι άνθρωποι νιώθουν φόβο, ανασφάλεια και  επιτίθονται ο ένας στον άλλον. Όλοι ευχόμαστε κάποια στιγμή να μειωθεί  η ανεργία.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα είναι και η αποξένωση. Ξέρετε τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αποξένωση σημαίνει όταν ζούμε κοντά σε κάποιον αλλά είναι σαν να ζούμε χιλιόμετρα μακριά. Είναι τόσο κρίμα να ζούμε στο ίδιο σπίτι και να μην γνωρίζουμε τα μούτρα του άλλου! Να γνωρίζουμε τον τρόπο ζωής  του και όχι  το πρόσωπό του.

            Η ηχορύπανση ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις .Όπως οι θόρυβοι από ηλεκτρικές συσκευές, από τα  μαζικά μέσα μεταφοράς, οι ιαχές στα γήπεδα, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι ενοχλητικοί ήχοι από τις καινούριες κατασκευές σε σπίτια και καταστήματα,  τα ξεφωνητά των κατοίκων. Όλα αναστατώνουν τον κόσμο και τον κάνουν επιθετικό και άγριο.

           Οι χωματερές είναι ένα πρόβλημα που αυξάνεται συνεχώς, λόγω  του ότι τα περισσότερα πράγματα,  τα αγοράζουμε και οι συσκευασίες πετιούνται ανεξέλεγκτα. Όλα αυτά τα σκουπίδια που τα πετάμε, μαζεύονται  σε ένα τεράστιο μέρος και γίνονται χωματερές. Μέχρι να λιώσουν,  βρωμάνε και μολύνουν το περιβάλλον. Ξέρετε πόσα χρόνια κάνουν να λιώσουν; Μπορούμε όμως  να λύσουμε αυτό το πρόβλημα κάνοντας   ανακύκλωση και να μην αγοράζουμε περιττά πράγματα. Άμα  σταματήσει αυτό το πρόβλημα η κοινωνία μας θα αναπτυχθεί. Έτσι θα αισθανόμαστε πιο ευχάριστα και η πόλη μας θα είναι πιο όμορφη.

    Οι πυρκαγιές είναι ένα άλλο πρόβλημα  που δημιουργούν οι άνθρωποι ρίχνοντας τα   τσιγάρα  κάτω. Τα δάση παίρνουν φωτιά  εύκολα και να προκαλούνται μεγάλες καταστροφές στο οικοσύστημα. Άλλες φορές οι κάτοικοι επίτηδες  καίνε τα δάση για να κτίσουν σπίτια  και  να πλουτίσουν. Ξεχνάνε όμως ότι τα δάση είναι ο πνεύμονας μιας πόλης, για αυτό πρέπει να  τα προσέχουμε πολύ. Καίγοντας τα δάση  κάνουμε κακό στον εαυτό μας και στον πλανήτη μας.

            Τέλος  ένα  περιβαλλοντικό πρόβλημα που μας επηρεάζει όλους  είναι η ρύπανση. Καθημερινά οι άνθρωποι πετάνε σκουπίδια όπου να ΄ναι και δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο λάθος κάνουν. Ξέρεις πόσα σκουπίδια πετάμε στον δρόμο κάθε μέρα; Αλλά και  το νέφος που δημιουργείται στις πόλεις από τα καυσαέρια των  αυτοκίνητων των μηχανών και των καπνοδόχων  των σπιτιών. Αλλά να μην ξεχάσουμε και τις όμορφες θάλασσες που μολύνονται από τα απόβλητα των πλοίων  και των βιομηχανιών. Υπάρχουν βέβαια και οι  πετρελαιοκηλίδες που κάνουν μεγάλη ζημιά στον θαλάσσιο πλούτο.

   Μακάρι κάποτε να βρούμε τις λύσεις για  όλα τα προβλήματα που βασανίζουν και ταλαιπωρούν τις πόλεις και τους ανθρώπους που τις κατοικούν! Ελπίζουμε να γίνει σύντομα?

 

Η ενημέρωση του ιστότοπου γίνεται από τον/την Πληροφορικό (ΠΕ86) του σχολείου (Δέσποινα Τσιλιβίτη για το 2023-24)